Educație la Înălțime | Lecție despre Cultura Cucuteni

Doi profesori de vocație, laureați Merito, Adriana Bălaj și Doru Căstăian vă invită vineri la o călătorie în istorie pentru a descoperi o civilizație uimitoare, Cucuteni.

Filmată chiar în locul unde s-au descoperit pentru prima oară urmele unor așezări din acestă cultură, lângă satul Cucuteni din județul Iași, lecția le va dezvălui elevilor informații despre viața comunităților umane din preistoria umanității, despre cum au evoluat formele de organizare a societății, care a fost rolul femeilor și cum acesta s-a schimbat pe parcursul istoriei.

Lecția va cuprinde concursul cu premii constând în cărți de la editura Litera, premii în valoare de 2400 de lei.

În cadrul lecției elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitații lor.

Lecţiile se difuzează pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook „Educaţie la Înălţime”.  De asemenea, acolo sunt postate toate materialele, promourile şi filmele ce ţin de proiect. Proiectul are un site dedicat, educatielainaltime.ro, unde profesorii își pot înscrie școala și pot afla detalii despre cum să se conecteze la lecții.

„Educație la Înălțime” este un proiect inovator al Asociației Însemne realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și cu sprijinul Ministerului Educației.

Leave a Reply

Your email address will not be published.