Momente încinse în ședința Consiliului Local Făgăraș. PNL spune că primarul Gheorghe Sucaciu este autorul moral al violențelor verbale și fizice din Consiliul Local Făgăraș

La Făgăraș, alianța PSD-PNL nu pare să funcționeze. Mai mult, consilierii PNL l-au acuzat în repetate rânduri pe primarul Făgărașului de mai multe ilegalități, depunând și plângeri la instituțiile abilitate. Reamintesc că primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu, a devenit oficial membru PSD în iulie 2022.

Bătălia politică de la Făgăraș a ajuns să aibă și manifestări fizice. În cadrul ședinței extraordinare Consiliului Local Făgăraș din data de 1 noiembrie 2022 spiritele s-au încins, PNL reclamând faptul că „primarul Sucaciu Gheorghe este autorul moral al violentelor verbale si fizice de ieri din Consiliul Local Făgăraș”.

În continuare redau comunicatul organizației PNL Făgăraș:

Patru consilieri au ajuns la spital după o ședință a Consiliului Local Făgăraș, un lucru de neimaginat într-o localitate civilizată. Toți cei patru oameni au fost agresați verbal și bruscați de susținători ai primarului Sucaciu.

Acesta îndemna incă de dimineață făgărășenii să vină la Casa de Cultură in număr mare, în locul în care convocase consilierii in ședință. A facut asta din dorința de a-i forța pe consilieri să voteze după cum vrea el. Ba mai mult decât atât, primarul Sucaciu a amplasat panouri ale ‘’rușinii’’ în oraș prin intermediul cărora a încercat să inducă o stare de tensiune în comunitate.

Cu toate acestea, majoritatea consilierilor locali au ales sa voteze în folosul locuitorilor, nefiind parte a mașinăriei de vot aflată la discreția primarului Sucaciu. Aceștia au ales legalitatea, în defavoarea populismului deșănțat și pentru asta și-au atras ura primarului municipiului Făgăras.

Niciodată, în ultimii 30 de ani, nu s-a întâmplat să intervină Poliția în ședința Consiliului Local Făgăraș.

Niciodată un primar nu și-a chemat susținătorii ca într-o galerie de fotbal pentru a urla, pentru a face presiuni și pentru a intimida consilierii.

Niciodată, nimeni nu a folosit violența fizică sau verbală pentru a determina consilierii să voteze cum dorește primarul sau oricine altcineva.

Niciodată nu a fost bruscată o femeie care deține un mandat de reprezentare în Legislativul orașului.

Niciodată nu a fost bruscat un consilier care este preot în viața de zi cu zi.

Părintele Klein, doamna Polmolea, consilierii Ludu și Cupu au ajuns la urgențe.

La orele 23, primii doi erau încă sub observație medicală.

Menționăm că cei patru fac parte din trei formațiuni politice diferite.

PNL Făgăraș deplânge situația la care s-a ajuns. Gestul simpatizanților primarului Sucaciu, incurajați de acesta inclusiv pe rețelele de socializare, descalifică pe toți cei care inițiază și susțin asemenea apucături grobiene.

Prin Legea Administrației, primarul e obligat să vegheze la ordine și liniște publică și să asigure ordinea in ședințele pe care le convoacă. Sucaciu Gheorghe a facut însă contrariul, a convocat ședința de Consiliu Local în Casa de Cultura, nu a asigurat protectia alesilor locali, a ales să instige si este autorul moral al violențelor verbale și fizice.

Ne delimităm categoric de aceste practici și îi încurajăm pe consilieri, indiferent de apartenența politică, să creadă în libertatea de exprimare, să își exercite liber dreptul de vot și să respecte toate drepturile și libertățile atât de greu câștigate de poporul român.

Sursa foto: captură video

Leave a Reply

Your email address will not be published.