Patru copii de 6 și 8 ani aduc la Brașov Cupa Națională de MTB copii

4 copii licențiați la Federația Română de Ciclism și antrenați la MTB Academy Brașov de către Karina Kubat obțin rezultate foarte bune cu care comunitatea sportivă brașoveană se poate mândri. Aceștia au participat sâmbătă, 24 septembrie 2022 la ultima etapă a Cupei Naționale de MTB copii de la Câmpulung Muscel, unde au câștigat medalia de aur. Cei 4 copii au obținut astfel primul loc în clasamentul Cupei Naționale a României de mountain bike, Copii, ediția 2022 și au adus la Brașov cele 4 cupe.

La categoria D2 (5-6 ani), Sorana Boc și Simon-Toma Gânscă au trecut primii linia de finish.

Sofia Nițulescu și Tobias – Ștefan Gânscă, participanți la categoria D1 (7-8 ani), au câștigat detașat și au obținut medalia de aur.

Rezultatele foarte bune sunt obținute după 2 ani de antrenamente și participări la zeci de competiții. Copiii brașoveni îndrumați de Karina Kubat, sub umbrela MTB Academy au obținut din nou rezultate remarcabile. MTB Academy este o școală de ciclism mountain bike pentru amatori și profesioniști, fondată de către antrenorul și multiplul campion Răzvan Jugănaru.

La Câmpulung Muscel, în cadrul ultimei etape din Cupa Națională, la categoria D2 (5-6 ani), reprezentanții MTB Academy Brașov au obținut următoarele rezultate: Sorana Boc și Simon-Toma Gânscă au câștigat medalia de aur și cupa în clasamentul general după cele 4 etape.

Sorana a avut 220 de puncte din cele 240 de puncte posibile (traduse în 3 medalii de aur și una de argint în cadrul celor 4 etape de Cupă), următoarea clasată obținând 140 de puncte. Aceeași situație și pentru Simon 220 de puncte (traduse în 3 medalii de aur și una de argint în cadrul celor 4 etape de Cupă), următorul clasat având 180 de puncte.

La categoria D1 (7-8 ani), Sofia Nițulescu și Tobias-Ștefan Gânscă au obținut medalia de aur și au câștigat detașat cupa.

Sofia a obținut maximul de puncte: 240 de puncte în clasamentul general (traduse în 4 medalii de aur în cadrul celor 4 etape de Cupă), următoarea clasată obținând 125 de puncte. Tobias cu cele 220 de puncte (traduse în 3 medalii de aur și una de argint în cadrul celor 4 etape de Cupă), următorul concurent având 150 de puncte.

Comunitatea brașoveană se bucură că acești copii iubitori de sport și de natură, aduc rezultate de excepție și îi încurajează pe toții copiii să încerce mesul pe bicicletă. Pe lângă pasiunea lor, a fost nevoie de consecvență în participarea la antrenamentele săptămânale de pe cărările de pe Tâmpa. Au contat foarte mult atât dăruirea antrenoarei, Karina Kubat, cât și implicarea și susținerea părinților pentru toate deplasările de pe parcursul anului competițional.

Pentru  vizionarea tuturor rezultatelor obținute la toate categoriile de vârstă, se poate accesa link-ul: https://federatiadeciclism.ro/rezultate

Sursa foto: MTB Academy

Leave a Reply

Your email address will not be published.