Primarul Coliban blochează proiectele Brașovului, spun viceprimarul și consilierii locali PNL

Viceprimarul Sebastian Rusu, împreună cu doi consilieri locali PNL, Pamela Diaconu și Cătălin Anton, au declarat în conferința de presă din 23 iunie 2022, că primarul Allen Coliban blochează proiectele Brașovului. Nici măcar cele începute în administrația trecută nu sunt continuate. Primarul se ocupă de studii, dar nu se fac pași vizibili.

Printre proiectele menționate regăsim:

  • Parcul de la Rulmentul, pentru care municipalitatea a primit 2 milioane de lei de la Guvern, bani care ar putea fi pierduți la finalul anului
  • Podul de la strada Institutului
  • Podul hobanat de la Gară, despre care viceprimarul Sebastian Rusu spune că este o soluție pentru a decongestiona rute de acces spre Tractorul, care astăzi sunt aglomerate
  • Campusul educațional Stupini care presupune realizarea unei creșe, a unei grădinițe și a unei școli generale
  • Blocarea realizării unui cimitir nou în Stupini

La acestea se adăugă o listă de 29 de propuneri de proiecte pe care grupul PNL din CL Brașov a înaintat-o primarului în ianuarie 2022:

1. Construcția unui adăpost nou pentru gestionarea câinilor fără stăpân
2. Păduri urbane în municipiul Brașov pentru a putea stimula biodiversitatea și lupta împotriva schimbărilor climatice – proiect pretabil pe orice suprafață mică
3. Iluminat de Crăciun la intrările din Brașov, plus brazi în toate cartierele municipiului
4. Continuarea proiectului patinoar și bazin de înot în Parcul Tractorul
5. Dulapuri în școli
6. Toalete nou construite în parcuri care să includă camera Mama & Copilul. La acest proiect, PNL în acuză pe primar că blochează proiectul în contextul în care a fost aprobată o alocare bugetară pentru realizarea unui studiu de fezabilitate. Bugetul a fost aprobat în februarie 2022 și nici până la această dată nu a fost făcut niciun pas pentru începerea realizării SF-ului.
7. Ștrand
8. Parc de distracții
9. Înființare secție de tenis la Clubul Sportiv Corona
10. Analize medicale decontate pentru cuplurile care își doresc copii, însă se confruntă cu probleme de infertilitate
11. Analize medicale decontate pentru femeile gravide
12. Parc multifuncțional adaptat și pentru persoanele cu dizabilități din comunitatea brașoveană în zona Dealul Melcilor
13. Parc pentru gimnastică și recreere persoane vârstnice în capătul Aleii Constructorilor cu str. 13 Decembrie
14. Amenajarea unei alei pietonale de la terminalul RAT, capătul liniei 1 Triaj, până la Oneves (ieșire din Brașov către Harman), pe partea cu biserica.
15. Amenajare unui sens giratoriu în dreptul terminalului RAT capătul liniei 1 Triaj.
16. Stație de pompare în Stupini amplasată pe canalul ANIF.
17. Cimitirul pentru animale.
18. Acoperirea terenului de joacă pentru copii din Parcul Central cu tartan pentru siguranța copiilor.
19. Amenajare în Stupini, pe str. Fundaturi: un loc de joacă cu teren de fotbal, baschet, piste de diferite tipuri, deoarece în Stupini nu există niciun loc de agrement.
20. Amenajarea unui loc de joacă pe Str. Carierei pentru copiii minorităților aflate în aceea zonă, deoarece nu au un loc de joacă și trebuie să meargă în alte cartiere.
21. Amenajarea unui pietonal pe Str. Gheorghe Doja, de la biserică până la intersecția cu Str. Lânii, cu copaci, iluminat stradal unde cetățenii când ies de la biserică să poată sta pe bănci să socializeze.
22. Amenajarea unui spațiu pentru relaxare cu spatii de grătare în zona podului de pe Str.Grivitei și podului din Tractorul
23. Amplasarea unui stații de încărcare pentru mașinile electrice și în cartierul Stupini.
24. Mansardarea grădiniței nr 26
25. Construirea unei piețe engros de legume – fructe
26. Construirea peluzelor la stadionul Silviu Ploiesteanu și amenajarea tribunelor plus demararea procedurilor pentru construirea unui stadion de fotbal nou
27. Iluminare Alee din zona Craiter care pleacă din capătul străzii Pavilioanele CFR și intră în parcarea din Anghel Saligny
28. Pe str. Suișul Castelului au fost multe accidente, în special cu bicicliști. Solicităm interventia în zonă cu o amenajare pietonală specială de protecție. Mai exact, se solicită la punctul de accest din str Suișul Castelului în Aleea de sub Tâmpa, amplasarea unui set acces pietonal de porti batante sau tip acces zig-zag ce ar descuraja accesul de tip sportiv al bicicliștilor. Această stradă este de o înclinație considerabilă iar la capăt sunt amenajate scări. În acest loc, în mod repetat și primejdios, se fac sărituri cu biciclete de către iubitorii de sport extrem.
29. Pe Aleea de sub Tâmpa, în stânga restaurantului, a existat un loc de joacă ce a fost închis si dorim reamenajarea si deschiderea acestuia.

Alte probleme pentru care primarul este acuzat pentru lipsa de acțiune cu privire la întreținerea spațiilor verzi, starea drumurilor, a iluminatului public și comerțul stradal.

În final, PNL a precizt că la Școala Generală nr. 30 a fost blocat demersul pentru construirea unui nou pavilion, licitația fiind anulată din cauza caietului de sarcini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.