Persoanele condamnate definitiv la închisoare care nu se predau la poliție în termen de 7 zile ar putea primi închisoare de la 6 luni la 3 ani pentru evadare. Proiectul de lege se află în dezbatere publică

Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.

Conform proiectului de legese consideră evadare și fapta persoanei condamnate definitiv la pedeapsa detențiunii pe viață sau la pedeapsa închisorii de a nu se preda organului de poliție în termen de 7 zile de la data rămânerii definitive a respectivei hotărâri de condamnare.”

Pedeapsa aplicată pentru infracțiunea de evadare se adaugă la pedeapsa rămasă neexecutată la data evadării.

De asemenea, „fapta persoanei condamnate la pedeapsa detențiunii pe viață sau la pedeapsa închisorii dispuse printr-o hotărâre rămasă definitivă anterior intrării în vigoare a prezentei legi de a nu se preda organului de poliție în termen de 7 zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Pe lângă proiectul de lege, pe site-ul Ministerului de Justiție poate fi găsită și expunerea de motive.

Propunerile, sugestiile şi opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiției, str. Apolodor, nr.17, sector 5, București, pe fax, la nr. 037 204 1195 sau la adresa de e-mail dean@just.ro, în termen de 10 zile de la data de 31 mai 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published.