Primarul Allen Coliban vrea să facă un studiu de optimizare pentru liniile de  transport operate de RATBV

Deschiderea Centrului Comunitar CATTIA a generat o creștere a nevoii de deplasare la și de la CATTIA. Din perspectiva transportului public, CATTIA este deservit de linia 24, linie care pornește din Livada Poștei. Numai că programul de circulație pe linia 24 este în continuare deficitar, vedeți din imagini.

Mai trebuie precizat că linia 24 deservește și Institutul de Cercetare al Universității Transilvania.

Față de situația liniei 24 primarul Allen Coliban a precizat că o să vadă care e situația. De altfel, față de situația tuturor liniilor operate de RATBV, primarul Allen Coliban a precizat că urmează să fie făcut un studiu de optimizare, prin care să fie analizată fiecare linie în parte și ultterior, după aflarea rezultatelor, se vor lua decizii cu privire la posibilitatea reorganizării liniilor.

Față de propunerea RATBV de prelungire în zonele Cetate și Șchei a unor linii care au astăzi capăt în Livada Poștei, primarul a spus că nu a luat nicio decizie și că așteaptă realizarea studiului de optimizare. Printre liniile propuse spre prelungire se regăsește linia 4, dar și reorganizarea liniilor 50, 51 și 52, față de care nu a dat mai multe detalii.

Studiul de optimizare urmează să fie făcut prin Asociația Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) Brașov și ar urma să fie finalizat până la finalul anului.

*****

Pentru proiectele RATBV puteți asculta discuția pe care am avut-o cu directorul Marian Geman, în cadrul podcastului Infrastructură și Mobilitate.

Podcast Litera 9 Infrastructură și Mobilitate Ep. 1 Proiecte RATBV cu Marian Geman, director RATBV

Pentru proiectul trenului metropolitan puteți asculta discuția pe care am avut-o cu directorul Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) Brașov, Cătălin Frangulea și cu directorul RATBV, Marian Geman, în cadrul podcastului Proiecte de Infrastructură feroviară din județul Brașov.

Podcast Litera 9 Proiecte de infrastructură feroviară din județul Brașov Ep. 7 Trenul metropolitan la finalul lui 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.