Codlea și Ghimbav, alte două localități care vor beneficia de investiții  în rețelele de apă și canalizare

Următoarele 2 localități din lista celor cu investiții în infrastructura de apă și canalizare sunt Codlea și Ghimbav. Acestea sunt incluse în „Proiectul regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Brașov / Regiunea Centru”.

Localitățile care vor beneficia de investiții prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare și a Programului Operațional de Dezvoltare Durabilă sunt: municipiile Brașov, Săcele, Codlea, orașele Rupea, Ghimbav, comunele Hoghiz, Prejmer, Hărman, Feldioara, Hălchiu, Sânpetru, Bod și Homorod.  Valoarea totală a investiției este de aproximativ 250 de milioane de Euro.

În municipiul Codlea, va fi dezvoltată infrastructura de apă potabilă, prin extinderi și reabilitări de conducte, pe o lungime de 6,8 km, pe un număr de 28 de străzi.

De asemenea, vor fi realizate lucrări și pentru extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare, pe o lungime de aproximativ 6,9 km, pe un număr de 25 de străzi.

În plus, pentru Codlea mai sunt planificate conducte de refulare și un Sistem SCADA local. Valoarea totală a investițiilor pentru acest municipiu este de 4,9 milioane de euro, fără TVA.

În municipiul Ghimbav, vor fi realizate lucrări pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă, pe o lungime de 7,6 km, pe un număr de 12 străzi. La canalizare, acestea se vor desfășura pe o lungime de 4,7 km, pe un număr de 3 străzi.

În plus, pentru Ghimbav mai sunt proiectate următoarele:

  • Realizarea unei stații de clorinare
  • Reabilitarea unui castel de apă
  • Instalarea unui sistem SCADA local

Valoarea totală a investițiilor pentru municipiul Ghimbav este de 5,7 milioane de euro, fără TVA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.