PMP Brașov a inițiat o petiție prin care cere Primăriei Brașov să participe la licitația pentru achiziția tronsonului de stradă Emanoil Bernfeld, dintre Ioan V Socec și Ștefan Baciu

PMP Brașov solicită conducerii Primăriei Brașov și consilierilor locali să se implice în seria de licitații organizate de ANAF Brașov pentru a cumpără tronsonul de drum aferent străzii Emanoil Bernfeld, intre Ioan V Socec și Ștefan Baciu. Prima licitație este în 20.12.2021.

În acest sens, organizația municipală PMP Brașov a inițiat o petiție, semnată până în acest moment de aproximativ 130 de persoane, atât online cât și pe liste.

Tronsonul de stradă a avut sechestru penal, motiv pentru care o bună perioadă de timp nu s-au putut face demersuri. Acum, terenul este la ANAF.

Inițiatorii petiției spun că este urgentă rezolvarea acestei porțiuni de stradă, ea fiind folosit de locuitorii cartierului Tractorul, dar starea ei este complet necorespunzătoare: stradă neasfaltată, fără trotuare și neiluminată.

Inițiatorii petiției mai spun că „prețul de licitație este în jur de 100.000 euro. Conform procedurilor ANAF, aceasta sumă a rezultat în urma unei evaluări făcute de un expert. Aceleași proceduri spun că după prima licitație, dacă nu se cumpără bunul, urmează încă două licitații, iar cei de la ANAF pot să coboare prețul până la 25% din cel inițial. Recomandăm ca primăria să participe la ultima licitație și să achizioneze terenul la cel mai mic preț posibil, dar să urmărească îndeaproape fiecare licitație în parte, iar dacă se cumpără terenul de către altcineva, să se demareze imediat procedura de expropriere. Prețul aferent exproprierii se stabilește în urma unei evaluări făcute de un expert și este foarte probabil să fie în jurul sumei de 100.000 de euro, conform licitației inițiale. În cazul în care cumpără altcineva terenul înseamnă că Primăria a ratat șansă de cumpără la un preț mic și îi rămâne la îndemăna doar varianta de expropriere, care este în jur de 100.000 euro.

În cazul unei exproprieri, proprietarul terenului are dreptul să conteste în instanță suma stabilită și este posibil să câștige o sumă mai mare în urma unor reevaluări. Nu poate să primească terenul înapoi, acesta rămâne în proprietatea primăriei, dar există riscul să fie nevoită Primăria să achite o sumă mai mare decât evaluarea inițială.

Leave a Reply

Your email address will not be published.