Bienala Albastră caută voluntari pentru ediția de anul acesta

Asociația Culturală Artessentia lansează apelul de recrutare voluntari pentru evenimentul de arte vizuale „BIENALA ALBASTRĂ – Bienala Internațională de Arte Vizuale Brașov 2021 – ESSENTIA”, ce va avea loc în perioada octombrie-noiembrie.

Sprijinul voluntarilor în activitatea Asociației Culturale Artessentia este esențial pentru organizarea cu succes a unui eveniment de artă vizuală de mare anvergură. Voluntarii reprezintă parte integrantă din acest proiect și oferă unitate, coeziune și coerență prin dinamismul lor specific.

Vă fascinează artele vizuale? Vă regăsiți în mediul de exprimare artistică sau sunteți interesați să vă implicați activ în comunitatea culturală brașoveană?

În cazul în care rezonați cu credința în puterea transformatoare artistică la nivel social, vă invităm să faceți parte dintr-o echipă responsabilă și creativă, a cărei misiune este să readucă evenimentul BIENALA ALBASTRĂ – Bienala Internațională de Arte Vizuale Brașov 2021 – ESSENTIA” în centrul atenției urbane în perioada 17 octombrie – 21 noiembrie.

Fiind un proiect complex, dar și pentru că ne dorim să venim în întâmpinarea nevoilor tuturor participanților la acest eveniment, avem nevoie de un număr generos de voluntari, disponibili pe cadre diferite de roluri.

Aveți posibilitatea de a vă testa capacitățile individuale alături de lucrul în echipă, de a vă familiariza cu contextul organizatoric specific unui eveniment cultural internațional, de a vă conecta cu oameni din medii sociale diferite, de a interacționa cu artiști consacrați, de a deveni o piesă dintr-un puzzle artistic contemporan și de a învăța elemente valoroase de marketing, promovare și comunicare prin celebrarea artei vizuale.

Ne dorim să acoperim atât programul Bienalei, cât și să respectăm libertatea voluntarilor astfel încât disponibilitatea voluntarilor să fie perfect concepută în parametri flexibili și de comun acord pentru toate părțile. De aceea, programul voluntarilor este stabilit împreună cu dumneavoastră pentru buna desfășurare a evenimentului și respectarea disponibilității dumneavoastre.

Roluri de voluntariat

Căutăm voluntari pentru o varietate de domenii și niveluri de responsabilitate:

  • Asistenți promovare eveniment
  • Fotodocumentare
  • Videodocumentare și editare
  • Recepție opere de artă
  • Suport pentru instalare/dezinstalare expoziții/evenimente
  • Asistenți săli expoziționale

Beneficiile voluntarilor

Drept recunoaștere a angajamentului, implicării și serviciului bine realizat, voluntarii vor primi următoarele recompense nefinanciare:

  • O experiență unică de învățare
  • Catalogul expozițiilor
  • Voucher cadou pentru un atelier și/sau reducere la un curs organizat de Asociația Culturală Artessentia
  • Invitații la evenimente specifice
  • Adeverință de recunoaștere și apreciere voluntar, după finalizarea voluntariatului

… și multe alte surprize 🙂

Înregistrare voluntari

Cererile sunt acceptate pentru toți cei care doresc să se implice în proiectul Bienala Albastră – ediția a II-a. În urma examinării cererii dumneavoastră, vă vom contacta cu diferite oportunități de voluntariat, în acord cu solicitările personale.

Vă rugăm să completați formularul de cerere pentru a participa sau ne puteți contacta pentru mai multe informații și clarificări la adresa de e-mail voluntar@bluebiennale.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.