Gastronomie locală, vizite fermă, sat și biserică fortificată și ecoturism, toate la Flavours&Sounds of Transylvania

Duminica trecută, în prima zi a lui Gustar, Ferma de Biodiversitate Cobor în parteneriat cu Asociația My Transylvania a lansat iubitorilor de natură și cultură locală o invitație către explorarea gastronomiei locale, a pajiștilor de înaltă valoare naturală și a satului coborez, la evenimentul Flavours&Sounds of Tranyslvania. Oaspeți din toate colțurile țării și de peste hotare au dat curs acestei invitații și s-au bucurat în miez de vară de o zi tihnită la fermă, de bucuria de a fi în natură, de animalele prietenoase de la fermă, de savoarea verii din feluritele preparate gătite cu cele mai sănătoase și curate ingrediente.

Bucătăresele coboreze au pregătit plăcinte cu ceapă, cu urzici, cu spanac și bineînțeles, lichiu, plăcinta săsească cu brânză și smântână, pregătită ca la Cobor. Supa de găină cu tăiței de casă sau gulașul din sură de stepă, pe care îl poți mânca doar la Ferma de Biodiversitate Cobor, au fost argumente delicioase pentru o zi fantastică.

Ansamblul Folcloric ‘Junii Becleanului’ a încântat atmosfera cu muzică tradițională și dansuri din zonă. Ziua a fost completată cu vizita fermei, vizita satului și a bisericii fortificate. Oaspeții au putut admira caii găzduiți în pensiunea Fermei și minunatele Sure de stepă, o rasă de vaci cum nu ați mai văzut de zeci de ani în Transilvania.

Poveștile plantelor au fost spuse cu măiestrie în cadrul unui tur floristic ghidat de ecologul Mihaela Sava pe pajiștile de înaltă valoare naturală de la fermă, iar cei mai harnici dintre oaspeți au împletit coșuri de nuiele, sub îndrumarea unui meșter local.

A simți și a gusta o bucată din natură

Ferma de Biodiversitate Cobor, unul din cele mai frumoase proiecte de ecoturism din România, înseamnă pășuni cu valoare naturală ridicată, conservarea biodiversității, agricultură ecologică, o destinație ideală pentru turism și afaceri și un loc minunat pentru cai și vite. Aici, Fundația Conservation Carpathia a pus bazele unui concept de agricultură sustenabilă și organică, cuprinzând peste 500 ha de pășuni de înaltă valoare naturală.

Ferma este un exemplu de afacere verde de succes, care ajută la dezvoltarea comunității locale într-un echilibru perfect cu natura, pentru că își bazează activitatea pe creșterea Surelor de stepă, pe ecoturism și pensiunea de cai. Câteva gospodării vechi au fost restaurate și transformate în două case de oaspeti cochete, o sală seminar și un restaurant tradițional. Aici, oferim oaspetilor noștri preparate ecologice, folosind ingrediente locale, produse de noi sau de fermierii din vecinătate.

Despre Fundația Conservation Carpathia
Din 2009, Fundația Conservation Carpathia implementează în zona Munților Făgăraș cel mai amplu proiect de conservare privată a pădurilor, derulează campanii ample de reîmpădurire a suprafețelor tăiate în trecut, aplică un management modern, non-invaziv al faunei sălbatice și sprijină comunitățile locale pentru dezvoltarea unei economii verzi, bazată pe afaceri durabile, care să aducă un trai mai bun în zonă, în armonie cu natura. Asumându-ne rolul de protectori ai naturii, ne-am asumat, implicit, rolul de protectori ai valorilor locale și ai tradiției și am înteles că misiunea noastră este să ajutăm comunitățile locale să prospere prin desfășurarea de activități durabile și oportunități de afaceri care să protejeze și să promoveze bogăția naturală de aici. www.carpathia.org

Despre Asociația My Transylvania
Misiune: Dezvoltăm comunități prin educație și creativitate reconectându-le cu propriul teritoriu. Viziune: Țesem contemporanul cu elemente de teritoriu și povești cu tâlc din Transilvania. Valori: Sustenabilitate, conectare cu natura, încredere, dezvoltare durabilă, creativitate și inovație, bucurie în implicare, educație continuă. Ce iubim? sate mici și zone alpine :)) Cum promovăm aceste locuri? prin evenimente alternative, programe și proiecte de dezvoltare, servicii și produse inovative. https://experiences.mytransylvania.ro/

Sursa foto: Fundația Conservation Carpathia

Leave a Reply

Your email address will not be published.