În plină pandemie, PSD Brașov vrea iluminat arhitectural pentru o biserică

În plină pandemie PSD Brașov vrea iluminat arhitectural pentru o biserică și s-a supărat că Primarul Coliban i-a refuzat.

Primarul Coliban s-a răzgândit. Una zice, alta face.

<În calitate de membru al Comisiei de specialitate nr. 4 „Comisia pentru activităţi ştiinţifice, social – culturale, muncă, familie, educative, sportive, agrement, tineret, religie, învăţământ, sănătate şi protecţie socială”, am propus, Primarului și colegilor consilieri, în plenul ședinței de Consiliu Local din luna Februarie, inițierea unui proiect de hotărâre privind iluminatul arhitectural pe una din clădirile de interes public ale orașului, respectiv Biserica Buna Vestire sau, așa cum o știm cu toții, Biserica de la parc.

În răspunsul pe care l-am primit din partea domnului Primar, verbal, în ședința de Consiliu, am înțeles că salută inițiativa mea și că trebuie să demarez procedurile, cât mai rapid, pentru ca, împreună cu factorii implicați și decizionali, să ne ocupăm de acest proiect. Ba mai mult, acesta a făcut referire la faptul că Primăria Brașov este în parteneriat cu Agenția pentru Managementul Energiei și Protecția Mediului Brașov, entitate care are ca scop și implementarea unor astfel de proiecte.

Astăzi, în răspunsul scris pe care l-am primit din partea Primăriei, constat că domnul primar s-a răzgândit și că a aflat că lăcașul de cult la care se face referire în demersul meu, nu poate beneficia de iluminat arhitectural, pe motiv că nu se află în proprietatea Municipiului Braşov.
Și atunci, vin și vă întreb, în cazul Cetățuii Brașovului, de ce se poate, iar în acest caz, nu?
De ce în cazul Oradei s-a putut implementa un astfel de proiect, iar în cazul orașului nostru, nu?
Ba mai mult, domnule Primar, de ce nu faceți demersurile ca lăcașele de cult importante și reprezentative pentru comunitatea noastră sau clădirile istorice centrale să beneficieze de iluminat arhitectural? Nu merită să fie puse în valoare pentru arhitectura lor specială? În orășele mari ale Europei domurile și bisericile beneficiază de cel mai frumos iluminat arhitectural, iar noi ne complacem în această atitudine și stare de beznă?> declară Alexandra Crivineanu, consilier local care a inițiat acest demers.

Sursa video și foto: PSD Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.