Consiliul Județean Brașov a lansat licitația pentru Servicii de Supervizare a lucrărilor și Dirigenție de șantier pentru canalul Beselcin și Sistemul de protecție perimetrală

Consiliul Județean Brașov a lansata licitația pentru Servicii de Supervizare a lucrărilor și Dirigentie de șantier pentru obiectivul „Deviere canal colector Beselcin cu impact asupra drumului perimetral și de acces la echipamente tehnologice, precum și asupra gardului perimetral și a porților de acces- etapa a III-a AIBG” și „Sistem de protecție perimetrală (Sistem de televiziune cu circuit închis pentru gard perimetral și zona tehnică) etapa a III-a AIBG”.

Valoarea investiției este de 227.921 lei fără TVA, bani alocați din bugetul județului. Ofertele se pot depune până la data de 2 martie 2021. Criteriul de atribuire este de cel mai bun raport calitate-preț, unde componenta financiară are 50% și cea tehnică 50%.

În cazul canalului Beselcin lucurile se mișcă mai greu, la fel ca și în cazul îndiguirii Bârsei, unde încă nu știm ce se întâmplă și când se va face îndiguirea.
Canalul Beselcin, deși este de mici dimensiuni, în cazul unor cantități mari de ape ar putea afecta Aeroportul de la Ghimbav, acesta traversând amplasamentul aeroportulu.

Conform caietului de sarcini, cursul canalului Beselcin va fi deviat printr-un canal colector, prin incinta aeroportului astfel, în amonte va fi preluat pe latura de sud a aeroportului, va continua pe latura de est în paralel, fiind mărginit pe malul stâng de drumul de întreținere al aeroportului și pe malul drept de gardul perimetral de securitate al aeroportului și se va vărsa în aval în râul Bârsa.

Datorită faptului că în zona centrală a lungimii canalului de deviere proiectat, acesta intersectează într-un punct albia veche a cursului Beselcin, care este situată în afara incintei aeroportului și nu se fac lucrări de intervenții asupra acesteia, se propune a se realiza o amenajare la intersecția acestora, pentru a permite evacuarea apelor de pe terenuirle agricole limitrofe colectate de vechiul curs.

În cazul sistemului de protecție perimetrală se are în vedere instalarea unui sistem TVCI digital de supraveghere video pe timp de zi și de noapte, dotat cu camere de luat vederi performante – tehnologie IP.

Sistemul TVCI va fi dublat de un sistem de detecție și alarmare la efracție redundant, cu senzori plasați pe/în imediata vecinătate a gardului perimetral.

Sursa foto: Aeroportul Internațional Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.