Iceberg crede într-un stat puternic: Curs de Manager de Inovare oferit gratuit pentru administrația publică locală

În perioada 14-20 decembrie 2020, Iceberg Consulting a oferit gratuit cursul de Manager de Inovare (cod COR 242106) pentru reprezentanții administrației publice locale interesați să-și îmbunătățească abilitățile de a oferi cetățenilor servicii publice de calitate. Cursul a avut ca scop familiarizarea cursanților cu metodele de inovare a paradigmelor, proceselor și serviciilor din administrația publică, urmată de pregătirea unor proiecte de eficientizare a serviciilor publice oferite cetățenilor.

Beneficiarii acestui curs au fost profesioniștii din administrația publică aflați în funcții de la nivelul cărora pot identifica și elimina blocajele din instituțiile pe care le conduc, pentru a oferi cetățenilor servicii publice la cele mai înalte standarde. Cei 25 de participanți provin din structuri de decizie, cu rol în elaborarea politicilor publice și strategiilor, ocupând funcții precum cea de primar, viceprimar, administrator public, arhitect-șef sau consilier local. De asemenea, au fost reprezentate consilii județene, direcții strategice din instituțiile publice, relevante pentru procesele de consolidare a capacității administrative a statului și creștere a nivelului de dezvoltare socio-economică.

Printre temele abordate, se numără identificarea oportunităților de inovare, metodologiile de inovare deschisă, aspectele procedurale ale introducerii schimbărilor instituționale, precum și oportunitățile de finanțare a proiectelor inovative prin fondurile alocate României în Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, în special Green Deal și Fondul pentru Tranziție Justă. O atenție deosebită a fost acordată exemplelor de bune practici atât la nivel european, cât și din spațiul românesc. La final, toți participanții au pregătit câte un proiect de inovare a unui aspect deficitar din instituțiile pe care le reprezintă. Pe viitor, participanții pot beneficia de expertiza Iceberg pentru implementarea acestor proiecte.

La Iceberg, credem cu tărie în responsabilitatea noastră de a susține administrația publică să crească la nivelul la care au nevoie cetățenii și mă bucur că am descoperit în cele 7 zile de curs specialiști ai sistemului public, preocupați de comunitățile locale și dispuși să învețe să inoveze pentru binele comun. Rămânem alături de ei și îi susținem să scrie proiectele pe care le-au gândit pentru a-și dezvolta sustenabil comunitățile. De asemenea, suntem deschiși să continuăm acest curs și către alte administrații publice locale care își doresc să realizeze proiecte inovatoare” a declarat Aureliana Popa, COO Iceberg și coordonator al cursului Manager de Inovare.

Iceberg Consulting este unul dintre liderii de pe piața consultanței pentru inovare. Compania este acreditată să furnizeze o gamă de cursuri care include, alături de cursul de inovare, și cursuri de antreprenoriat, design de produs și management al resurselor umane.

Pentru mai multe informații despre acest curs, persoana de contact este dna. Denisa Dan (denisa.dan@iceberg.plus).

Sursa foto: Iceberg

Leave a Reply

Your email address will not be published.