FOTO Extinderi rețele de tramvai în trei orașe din Franța

Luna noiembrie a adus în Franța 14,7 kilometri de linii noi de tramvai. Trei orașe au inaugurat extinderi importante ale rețelelor de tramvai iar în Paris linia 9 a unei rețele în continuă creștere se pregătește pentru probele tehnice.

Vineri, 22 noiembrie, a fost inaugurată în Lyon linia de tramvai T6. Linia are o lungime de 6,7 km și 14 stații.

Noua linie extinde rețeaua de tramvaie a orașului între stațiile Debourg și Hôpitaux Est-Pinel și oferă legături directe cu două linii de metrou. Lucrările de construcție au început în august 2017.

Saint-Étienne, orașul cu cea mai veche rețea de tramvaie din Franța, a inaugurat în data de 16 noiembrie linia de tramvai T3. Pentru aceasta au fost realizați 4,2 km de linii noi, din care 1,2 km de linie sunt de tip „greentrack”.

O parte semnificativă a orașului este acum conectată la rețeaua de tramvaie. În același timp, linia T3 adaugă un nou mod de acces către gara orașului pentru locuitorii din cartierele pe care le străbate.

2019 a fost un an important pentru rețeaua de tramvaie din Nisa, unde linia T2 a ajuns în centrul orașului odată cu finalizarea primului tronson subteran ce traversează această zonă. Linia T3 a fost inaugurată în data de 13 noiembrie. Împreună cu segmentul liniei T2 ce ajunge acum până la aeroport, noua linie T3 reprezintă o îmbunătățire substanțială sistemului de transport public în zona de vest a orașului.

Între stațiile Saint-Isidore și Digue des Français au fost construiți 3,8 km de linie dublă pe care tramvaiele pot circula fără a utiliza pantograful, prin intermediul sistemului SRS de alimentare rapidă în stații. (harta: UrbanRail)

Primul din cele 22 de tramvaie Alstom Citadis X05 ce vor deservi linia T9 a sosit în Paris. Tramvaiul a fost produs în uzina din La Rochelle.

Pentru viitoarele linii T9 și T10 contractul oferă opțiunea achiziționării a încă 68 de tramvaie. Designul tramvaielor a fost adaptat la cerințele și specificațiile operatorului de transport public din Paris.

Linia T9, cu o lungime de 10 km și 19 stații va fi pusă în exploatare în octombrie 2020. Aceasta face parte dintr-un uriaș program de extindere și modernizare a transportului public, derulat pe mai multe decenii, ce include noi linii de tramvai, metrou și tren RER.

Preluare text și foto: Tramvaie Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.