Sânpetru a lansat bugetarea participativă. Bugetul total alocat este de 200.000 lei

Primăria Comunei Sânpetru a lansat procesul de bugetare participativă.

Locuitorii comunei sunt invitați să propună proiecte care să se încadreze în următoarele domenii, pentru obiective care sunt în administrarea localității:
1. Infrastructură stradală si Siguranta Circulatiei
2. Infrastructura educațională / culturală / digitalizare
3. Protecție Socială / Sănătate / Sport
4. Protectia Mediului / Ecologizare
5. Amenajare Spatii Verzi / Locuri de joacă

Chiar dacă propunerea poate fi încadrată în mai multe domenii, deponentul trebuie să opteze pentru domeniul pe care îl consideră cel mai potrivit/relevant/preponderent.

Valoarea bugetului propus, începând cu anul bugetar 2020, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecționate este de 200.000 lei/an bugetar.

Valoarea estimată pentru un proiect propus trebuie să se încadreze în suma maximă de 40.000 lei, inclusiv TVA.

Anual, în urma derulării procesului de bugetare participativă, vor fi selectate proiectele câștigătoare care vor fi cuprinse în bugetul de venituri și cheltuieli al localității Sânpetru pentru acel exercițiu bugetar.

Dacă bugetul de 200.000 lei nu va fi depășit de primele 5 proiecte, vor fi selectate următoarele proiectele în ordinea clasificării, cu condiția ca bugetul de 40.000 lei să nu fie depășit.

Calendarul procesului

15 decembrie 2020 – 31 ianuarie 2021– depunerea proiectelor
1 februarie – 15 februarie – analiza proiectelor
15 februarie – 14 martie – perioadă de votare
1 aprilie – anunțarea caștigătorilor
15 aprilie – începerea procedurii de implementare

Pot participa la procesul de bugetare participativă toți cetăţenii care au domiciliul  și au vârsta de minimum 16 ani. De asemenea, pot înainta propuneri de proiecte și asociațiile, fundaţiile, ONG-urile și societățile comerciale cu sediul social în localitatea Sânpetru.

Propunerile pot fi trimise prin intermediul platformei bugetării participative a comunei Sânpetru: particip.primaria-sanpetru.ro sau cu ajutorul reprezentanților primăriei, in incinta Primăriei, in fiecare zi lucrătoare, de luni până joi, între orele 09:00 – 12:00.

Pentru mai multe detalii legate de procesul de bugetare participativă consultați informațiile și regulamentul de pe pagina dedicată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.