În primele trei zile de mandat ale lui Allen Coliban, vedem și primele trei probleme din Primăria Brașov

*trei zile de mandat, trei probleme identificate:

  1. mentalitatea unei angajate din Direcția Tehnică, „Dar nouă nu ne schimbaţi programul, nu?”;
  2. „a dispărut” directorul Direcției Tehnice din Primăria Brașov;
  3. compartimentul pentru Protecția Mediului din cadrul Primăriei Brașov nu are angajați.

Allen Coliban și-a preluat mandatul de primar în data de 28 octombrie 2020. La câteva ore după depunerea jurământului, acesta a făcut o vizită în Primăria Brașov, unde s-a întâlnit cu angajați din cadrul Direcției Tehnice. Prima problemă a fost sesizată de Libertatea în articolul REPORTAJ | În prima zi, noul primar al Braşovului, Allen Coliban, le-a dat emoţii funcţionarilor: ”Da’ nu ne schimbaţi programul, nu?”.

În acest caz vedem o problemă de mentalitate din Primăria lui Scripcaru. La prima întâlnire cu noul primar, angajata din cadrul Direcției Tehnice vrea să fie sigură că nu-i va fi shimbat programul de lucru, „Dar nouă nu ne schimbaţi programul, nu?”. Oamenii aceștia încă nu știu că sunt angajați pentru comunitatea brașoveană și sunt plătiți din bani publici. Este mentalitatea pe care George Scripcaru a avut-o și a impus-o în cei 16 ani de mandat. Primăria trebuie să deservească nevoile locuitorilor. Așadar, dacă e nevoie de o schimbare de program pentru o mai bună deservire a locuitorilor, atunci sper că Allen Coliban va introduce modificări în programul de lucru al angajaților.

A două problemă o aflăm din Jurnalul Primarului, pe care Allen Coliban îl ține de două ori pe săptămână, în care prezintă ce a făcut în câteva zile. Din episodul 6 al Jurnalului Primarului, aflăm că Primăria „a rămas” fără director la Direcția Tehnică.

Directorul care „a dispărut” este Raul Negoiță, cel care spunea în 18 septembrie 2020 că a „dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a tuturor scărilor cuprinse între strada Molidului și strada Valea Cetății”.

Allen Coliban nu ne spune ce s-a întâmplat, ci doar că săptămâna aceasta Primăria Brașov va lansa concursul pentru ocuparea acestui post. Știu că Allen Coliban și-a luat angajamentul de a fi transparent, iar Jurnalul Primarului este o idee excelentă în acest sens. Însă ar trebui să prezinte și motivul pentru care postul de director este vacant, dar și dacă Raul Negoiță a fost numit de George Scripcaru și dacă avea pregătirea necesară pentru a ocupa acest post.

În final, a treia problemă, Compartimentul pentru Protecția Mediului din cadrul Primăriei Brașov nu are angajați!

Informația a fost prezentată de Allen Coliban tot în episodul 6 al Jurnalului Primarului. De aici vedem raportarea lui George Scripcaru la problemele de mediu ale municipiului Brașov. Putem spune că în mod intenționat nu au fost angajați oameni până acum, tocmai pentru a nu se ocupa de problemele de la Fin Eco, de poluarea generată de stația de asfalt din Bartolomeu, de problemele de mediu venite la pachet cu dezvoltările imobiliare, de impactul de mediu al drumului forestier Gorița etc. Practic, George Scripcaru este în mod direct răspunzător pentru toate problemele de mediu ale Brașovului.

Sursa foto: Primăria Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.