Proiectul parcării de După Ziduri a fost unul pentru care George Scripcaru a fost contestat. Și e normal să fie așa, proiectul respectiv nu trebuie să existe. Acesta ar distruge zona și ar schimba-o în rău, irevocabil. Zona trebuie să fie pietonală și să găzduiască intervenții precum Parcul Cultural După Ziduri, nu mașini, nu poluare, nu aglomerație auto.
Însă George Scripcaru a insistat ca această parcare să fie făcută. Iar pe 2 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice a fost publicată licitația pentru Întocmire SF, Proiect Tehnic si asistență tehnică pentru implementarea proiectului: „Parcare zona pârâul Graft – După Ziduri”.
Valoarea estimată este de 891.140,07 lei, bani alocați din bugetul municipiului. Termenul până la care se pot depune oferte este 8 octombrie 2020. Durata contractului este de 72 de luni.
Parcarea ar urma să aibă 300 – 350 de locuri. Dimensiunea locurilor de parcare va fi de minimum 2,5m x 5 m, iar lățimea benzii de circulație va fi de 6 metri.
Documentații:
1. Tema de proiectare
2. Arhitectura – Amenajare Parcare zona Pârâul Graft După Ziduri Faza PT+DE
4. Certificat de Urbanism nr. 2174 din 25.08.2020
Principalele obiective care trebuie atinse prin implementarea proiectului, conform temei de proiectare:
„Se propune amenajarea unui amplu parcaj subteran, pe 4 niveluri terasate urmărind configurația inițială a terenului. Acest spațiu de parcare, vital pentru zona centrală, va descongestiona circulația pe cele mai importante artere, ducând și la posibila renunțare la modul impropriu de parcare a autotursimelor practicat în prezent, precum și reducerea emisiilor de CO, NOx, VOCs, PM10 și CO2 prin reducerea numărului de vehicule afalte în căutarea unui loc de parcare, minimizarea ambuteiajelor, reducerea nivelului de zgomot și vibrații.
Volumetria urmărește reconstrucția configurației inițiale a terenului prin îngroparea construcției și refacerea prin volumetrie a curbelor de nivel inițiale.
Propunerea unor noi funcțiuni urbanistice pentru zona supraterană (nivelul 0), astfel încât acesta să-și recâștige atractivitatea pentru cetățenii municipiului și punerea în valoare a dealului și a mpnumentului prin intervenții minimale în ceea ce privește contextul arhitectural, cu menținerea spațiilr verzi.”
În urma contractului trebuie livrate următoarele:
L1 – Documentația tehnică pentru obținerea avizelor și acordurilor solicitate în Certificatul de Urbanism, depunerea și susținerea acestora la avizatori –stadiu SF
L2 – Studiu topografic vizat de OCPI
L3 – Studiu geotehnic verificat la cerința Af si expertiza tehnica geotehnica si Expertiza tehnica pentru determinarea modului si/sau al gradului de afectare a clădirilor învecinate de execuția lucrărilor, respectiv de exploatarea ulterioara a construcției
L4 – Studiul hidrogeologic, ce include Expertiză hidrogeologică vizată de I.N.H.G.A. București
L5 – Studiu de trafic
L6 – Studiul peisagistic si amenajare urbana
L7 – Studiu privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficienta ridicată pentru creșterea performantei energetice
L8 – Studiu de soluție alimentare cu energie electrica
L9 – Analiză Cost Beneficiu
L10 – Alte studii, daca este cazul.
L11 – Studiul de fezabilitate
L12 – Documentația tehnica în vederea obținerii acordurilor şi avizelor menționate în certificatul de urbanism si obținerea avizelor faza DTAC.
L13 – Proiect pentru obținerea autorizației de construire (DTAC) și Proiect de organizare a execuției lucrărilor (DTOE).
L14 – Proiect tehnic de execuție, Detalii de execuție.
L15 – Asistența tehnică
L16 – Documentaţia tehnică As-built
L17 – Certificat energetic la finalizarea lucrării
L18 – Documentație pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu (PSI) după finalizarea lucrărilor.
Leave a Reply