Primăria Brașov a lansat licitația pentru proiectare și execuție „Consolidare zid Colegiul Național Aprily Lajos”

Primăria Brașov a scos la licitație proiectarea și execuția pentru consolidarea zidului de la colegiul Național Aprily Lajos. Valoarea este de 350.000 de lei, bani proveniți din bugetul municipiului. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut. Ofertele se pot depune până în 19 iunie, ora 15:00.

Lucrările de consolidare vizează punerea în siguranță a zidului în vederea realizării unei securități în desfășurarea activității instructiv educative în zona acestuia pentru elevii Colegiului Aprily Lajos, precum și pentru persoanele care tranzitează curtea bisericii.

Situația actuală

Zidul de piatră ce face obiectul procedurii este parte integrantă din Ansamblul fortificațiilor orașului Brașov, latura de NV secolul XIV-XVII, ( Bastionul Măcelarilor, Bastionul Graft, zwingerul Tăbăcarilor, Mănușarilor etc.), fiind tratat ca zid interior, cu rol desparțitor între curtea Colegiului Aprily Lajos și curtea bisericii catolice Sf. Petru și Paul, respectiv zona centrală a zidului cu o lungime de aprox. 40 m și o lățime variabilă de la 2 m până la 4 m, cu o suprafață de aproximativ 120mp.

În urma verificării starii zidului, se constata existenta unor constructii adosate (magazii) și a unor intervenții neautorizate a imprejmuirii, pe latura aferenta bisericii. Acestea precum și vegetația crescută pe zona respectivă a zidului au contribuit la apariția unor burdușeli și dislocări în masa zidăriei.

Serviciile pe care prestatorul le va realiza în vederea elaborării documentației tehnice – Expertiză tehnică, PT, DTAC și DDE vor include, dar nu se vor limita la acestea, activitați, investigații, servicii de proiectare, analize, evaluari, studii etc.

Expertiza tehnică va aprecia starea tehnică a zidului, punând în evidență degradările acestuia și soluțiile care trebuie avute în vederea realizării lucrărilor de consolidare.

Activitatea desfășurată pentru evaluarea construcției, rezultatele examinării și a studiilor efectuate în vederea evaluării, precum și concluziile referitoare la siguranța structurii și necesitatea intervențiilor de consolidare structurală și nestructurală, inclusiv natura și proportiile acestor intervenții, trebuie prezentate în raportul de expertiză a construcției.

Leave a Reply

Your email address will not be published.