Consiliul Județean Brașov a scos la licitație consultanța pentru concesionarea Aeroportului Brașov. Perioada de concesionare este de aproximativ 35 de ani

La distanță de 10 zile după ce a fost lansată licitația pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate (SF) și a Proiectului Tehnic (PT) pentru clădiri și infrastructură anexe la Aeroportul Brașov (AIBG), Consiliul Județean Brașov lansează o nouă licitație. Este vorba de „consultanță pentru concesionarea Aeroportului Brașov”.

Valoarea estimată a serviciului este de 5.882.352,94 lei fără TVA, bani alocați din bugetul județului. Ofertele se pot depune până în 13 iulie 2020. Durata contractului se întinde pe 20 de luni. Criteriul de evaluare este raportul calitate-preț, în care componenta tehnică are 60%, iar cea financiară are 40%.

Conform caietului de sarcini, obiectivul achiziției îl reprezintă contractarea de servicii de consultanță în vederea concesionării AIBG (concesiune de servicii și lucrări) prin care se vor atinge următoarele:
– Identificarea unui operator care să concesioneze operarea infrastructurii existente la momentul concesiunii, cât și efectuarea de investiții necesare funcționării, dezvoltării infrastructurii aeroportului, pe perioada de concesionare;
– Maximizarea valorii contractului de concesionare pentru județul Brașov prin demonstrarea atractivității aeroportului către concesionari.

Contractantul trebuie să furnizeze un plan de concesionare (operare și investiții) pentru aproximativ 35 de ani.

Planul de concesionare trebuie să conțină evaluarea pieței, conceptul strategic, detalierea prognozei de trafic și analiza planului de dezvoltare și a planului de afaceri.

Până la încheierea unui contract de concesionare, aeroportul va fi operat de Regia Autonomă Aeroportul Internațional Brașov.

În ceea ce privește Regia, Consiliul Județean Brașov a aprobat în ședința din 28 mai 2020 lista scurtă a candidaților admiși pentru funcția de membru în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome Aeroportul Internațional Brașov.

Aceștia sunt: un reprezentant al Ministerului de Finanțe Publice (care va fi numit de Minister), un reprezentant al autorității publice tutelare (Anghel Alexandru) și un administrator din afara autorităților publice tutelare (Boștină Mircea). Mandatul acestora este pentru perioada 2020 – 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published.