Bugetarea participativă s-a împotmolit. Primăria Brașov prelungește perioada de votare pe pretext că lumea a stat acasă și nu a avut timp să voteze

Când am văzut comunicatul Primăriei Brașov cu privire la prelungirea perioadei de votare a proiectelor, prima dată am crezut că este o glumă.

Având în vedere faptul că perioada de votare a proiectelor în cadrul programului de bugetare participativă s-a suprapus cu perioada de pandemie, pentru a avea o imagine corectă a opțiunilor brașovenilor, Municipalitatea a luat decizia de prelungire a perioadei de votare a acestor proiecte.

Astfel, brașovenii pot vota unul dintre cele 22 de proiecte care au trecut în etapa a doua de vot până în data de 2 iunie, iar anunțarea proiectelor câștigătoare se va face în data de 9 iunie.

Apoi m-am uitat pe numărul de voturi primite, 577 în 21 de zile (la data de 28 aprilie 2020).

În comunicat „vina” participării foarte scăzute la vot este aruncată pe pandemie. De fapt, Primăria nu a reușit să genereze interesul locuitorilor pentru a participa la vot. Oamenii au sesizat mișcarea electorală făcută de George Scripcaru cu Bugetarea Participativă.

Bugetarea participativă intră în etapa votului publicului. Jocurile au fost făcute. Capitalul electoral merge la organizator

Și tocmai în perioada în care oamenii stau acasă, mai mult ca niciodată, când au timp să studieze proiectele și să voteze, acest lucru nu se întâmplă. Este un mesaj pentru George Scripcaru, prin care i se transmite în mod indirect că oamenii nu vor să fie părtași la jocurile sale politice.

Și ce este extraordinar este faptul că prelungirea perioadei de votare se face cu 46 zile. Etapa a doua de votare a fost în perioada 6 – 17 aprilie. Iar pe 27 aprilie ar fi trebuit să avem anunțate proiectele câștigătoare, conform graficului.

Practic, au extins perioada de votare până în 2 iunie ca să mai adune ceva voturi pe proiectele pe care tot ei le-au ales.

Singurul lucru decent este suspendarea Bugetării Participative pentru 2020. Și reluat de la zero, cu participarea societății civile și a specialiștilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.