VIDEO Ministrul Mediul, Costel Alexe, spune că în 2020 niciun buștean nu a ieșit din țară. Ce vedem pe calea ferată sunt importuri

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a vizitat luni Zărneștiul. În cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o la Centrul de vizitare al Parcului Național Piatra Craiului, acesta a precizat că „avem cantități foarte mari de material lemnos, pe care îl vedem circulând pe calea ferată și te apucă groaza când vezi toate acele trenuri, imaginându-ți că acel material lemnos este exploatat din România și este trimis la export. Nu, acel material lemnos, pe calea ferată, este importat. Așa cum am mai prezentat, avem adresă oficială de la Ministerul Transporturilor în care prevede foarte clar că în 2020 nici măcar un tren, nu, niciun buștean, nu a plecat la export, dar au venit din Cehia, Slovacia, Germania și Austria. Buștean care este prelucrat în fabricile din România, apoi este trimis la export pal, peleți, OSB și toate celelalte derivate.

Tot pe partea de lemn tăiat, Ministrul Mediului laudă școala de silvicultură din România căreia îi mulțumește pentru calitatea pădurilor, și datorită căreia în ultimii șapte ani media anuală de doborâturi este de 3,7 milioane metri cubi. România este obligată ca stat să extragă lemnul rezultat din doborâtură.

Leave a Reply

Your email address will not be published.