George Scripcaru ia în calcul propunerea Parcului Cultural După Ziduri

La 11 zile au trecut de când Asociația Amural a făcut propunerea pentru realizarea Parcului Cultural După Ziduri și o zi de când aceeași asociație a propus ca noua piață aflată în amenajare să fie numită Brassaï, apare și comunicatul Primăriei Brașov în care aflăm că lucrările de amenajare a piațetei care face legătura dintre Piața Sfatului și Aleea După Ziduri sunt în plină desfășurare.

Este un proiect inclus în planul de reamenajare a municipiului Brașov pentru anul 2020, pe care îl derulăm în momentul de față, un proiect important pentru centrul Municipiului Brașov, care se corelează cu reamenajarea fostului Cinematograf Popular, ca și investiție a municipiului Brașov. Corelăm cele două componente pentru că accesul la fostul Cinema Popular se va face pe Aleea După Ziduri și este un lucru benefic să creăm și această zonă de relaxare între Piața Sfatului și Aleea După Ziduri, prin deschiderea piațetei. Se lucrează la ambele proiecte în perioada aceasta, iar în scurt timp vom face și o curățenie a cursului de apă din zonă, pârâul Graft. Totodată, vom moderniza și iluminatul public.”, a precizat George Scripcaru.

Vestea îmbucurătoare este că primarul Brașovului pare să fie deschis la propunerea Parcului Cultural După Ziduri: „Ulterior, împreună cu o asociație culturală, un ONG, vom gândi un proiect de exploatare turistică și culturală a întregii zone, inclusiv a catacombelor și turnurilor, pentru a-i da o altă funcționalitate și un alt aspect acestei părți a orașului, față de ce este în prezent”, a mai spus George Scripcaru.

Personal îmi exprim și îngrijorarea față de această deschidere a primarului, în contextul în care riscul ca o idee bună să ajungă să fie implementată prost e foarte mare.

În ceea ce privește profesionalismul cu care se lucrează la amenajarea piațetei, să sperăm că nivelul este mult peste cel arătat de șeful de șantier Gheorghe Neagu, reprezentatul firmei care execută lucrările, RS Activ SRL, în declarația din imaginile video de mai sus.

Descriere proiect

Acest spațiu va fi remodelat, prin reorganizarea circulației și reducerea numărului de mașini cu acces în zonă, în vederea asigurării unui mediu optim pentru locuințele cu front la zona studiată. În acest sens, se va executa înlocuirea îmbrăcăminții din calupuri de bazalt care în prezent este degradată, cu un pavaj identic, din calupuri de bazalt de 9 x 9 cm.

În piațetă vor fi plantați mai mulți arbori de înălțime medie și arbuști, iar pe o latură va fi creată o zonă verde, pe care, de asemenea, vor fi plantați mai mulți arbori. Vor fi amplasate mai multe bănci, care să se încadreze cu specificul arhitectural al piațetei.
Pentru a oferi siguranță, precum și pentru buna funcționare a spațiului studiat, se propune amplasarea unor corpuri de iluminat care să asigure o vizibilitate optimă.

Zidul cetății, cât și turnul existent se propun a se ilumina cu reflectoare amplasate la baza acestuia. Iluminatul general va fi asigurat de corpuri de iluminat înalte.
Se va avea în vedere și racordul la rețeaua de apă și canalizare, pentru a asigura atât cișmele, cât si posibilitatea realizării unei eventuale fântâni arteziene.

Sursa foto: Primăria Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.