VIDEO FOTO Trei pacienți Covid din Brașov au fost transportați cu elicopterul pentru a nu fi ocupate toate cele 15 paturi ATI de la Județean. În timpul zborului, o pacientă a decedat

15, 22, 34, 38 paturi ATI la nivelul spitalelor din subordinea CJ Brașov. Așa numărau paturile ATI președintele CJ Adrian Veștea și directorul medical al Spitalului Județean Brașov, dr. Cătălin Mișarcă. Acest lucru se întâmpla într-o conferință de presă în 27 martie 2020.

VIDEO O nouă conferință de presă, noi date. Autoritățile ne dau tot felul de cifre, paturi ATI, ventilatoare, teste, echipamente de protecție și în final, tot nu știm câte sunt

La scurt timp după numărătoarea paturilor, Adrian Veștea comunica numărul de paturi ATI de la spitalele aflate în subordinea CJ Brașov.

Numărul de paturi în specialitatea ATI la spitalele publice din subordinea CJ Braşov

În realitate, numărul de paturi ATI funcționale este de 15, toate fiind la Spitalul Județean. Ca să nu fie ocupate toate, trei pacienți Covid au fost transportați ieri cu elicopterul la București. De acolo urmează să ajungă la Ploiești, unde se pare că sunt mai multe paturi ATI disponibile.

Problema nu este faptul că s-a făcut transport aerian, ci faptul că ni se spune că totul e în regulă, că avem ce ne trebuie, când realitatea ne arată opusul. În contextul în care sunt 382 de cazuri confirmate în Brașov, din care 12 internați în secția ATI la Spitalul Județean Brașov.

Reprezentantul Spitalului Județean Brașov a făcut următoarele precizări: „Secția ATI Covid funcționează pe cele 15 paturi separate. În cursul zilei de ieri erau ocupate 12 paturi. Analiza facută de CNCCI a constatat că peste 75% din paturi sunt ocupate și a decis transferarea a 3 pacienți la Ploiești pe cale aeriană, pentru a elibera paturi în vederea asigurării locurilor pentru alte cazuri grave Covid pozitive din Brașov care ar necesita intubația. În timpul transportului, o pacientă a devenit instabilă și a survenit stopul cardiorespirator și a decedat. În această situație s-a respectat protocolul de transfer și deciziile CNCCI.

Sursa foto: ISU Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.