735,5 lei pentru patru autobuze RATBV, atât au costat cursele organizate de Adrian Veștea pentru vizita seniorilor la Aeroport

Cu aproximativ o lună în urmă, Adrian Veștea se lăuda pe Facebook cu o vizită a seniorilor la Terminalul de la Aeroport. Dincolo de pamfletul scris atunci, trebuie să vedem ce reprezintă acea vizită.

Vizita organizată de Adrian Veștea este una pur electorală, care țintește un grup bine definit, seniorii, și este organizată pentru a convinge oamenii de „necesitatea” construirii aeroportului. Este o folosire în scop electoral a acestei categorii de oameni.

Sunt seniorii o categorie care să zboare de pe AIBG în număr mare? Răspunsul poate fi dat și de nivelul pensiilor din România. Conform INSSE, în iunie 2022, pensia medie lunară era la 1.846 lei la nivel național și 2.084 lei în judeṭul Brașov.

Realizarea aeroportului a avut o motivație politică în spate, nicidecum una economică. Nici la acest moment Adrian Veștea nu vrea să spună care sunt costurile de operare și sarcina bugetară pe care trebuie să o suporte bugetul public. Câștigurile directe și indirecte pentru Brașov (județ și localități) sunt mai mari decât decât costurile? Datele acestea nu se spun ca să nu afecteze scorul electoral. Dar se promit zboruri Brașov – București.

735,5 lei pentru patru autobuze RATBV

735,5 lei a fost suma plătită la RATBV pentru patru autobuze pentru transportul seniorilor la Terminalul AIBG. Conform RATBV, „cu privire la efectuarea unor curse speciale în data de 21.10.2022, la RATBV au fost înregistrate două solicitări: una dintre ele făcută de președintele unei asociații de pensionari pentru realizarea unei curse cu trei autobuze, iar o altă solicitare făcută de o persoană fizică pentru realizarea unei curse cu un autobuz. Cele două solicitări au fost onorate de RATBV, pentru care s-au plătit 581,75 lei, respectiv 153,75 lei.”

În concluzie, voturile se câștigă cu astfel de evenimente, nu cu transparență și nu prezentând situația reală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.