Votează Asociația Comunitară Bartolomeu Avantgarden la Gala Premiilor Participării Publice

Până la data de 21 martie 2021 puteți vota Asociația Comunitară Bartolomeu Avantgarden la Gala Premiilor Participării Publice, rganizată de CeRe. Asociația este înscrisă la gală cu Petiția privind îmbunătățirea transportului public în cartierul Avantgarden Bartolomeu.

Campania Asociației Comunitare Bartolomeu Avantgarden a vizat îmbunătățirea transportului public în cartierul Bartolomeu Avantgarden.

A fost creată o petiție semnată de 383 de cetățeni ai cartierului care a fost publicată și în presa locală, apoi înaintată Primăriei Brașov și regiei locale de transport public (RATBV).

Subiectul în cauză a fost soluționat printr-o întâlnire între stakeholderii implicați – Asociația Comunitară Bartolomeu Avantgarden, Primăria Brașov (reprezentată prin viceprimar) și conducerea RATBV în care s-au prezentat soluții punctuale pentru fiecare problemă ridicată de petiția noastră.

În urma petiției, reprezentanții cetățenilor din cartierul Bartolomeu – Avantgarden, prin Asociația comunitară Bartolomeu Avantgarden, s-au întâlnit în luna ianuarie cu viceprimarul Flavia Boghiu și reprezentanții operatorului de transport RATBv pentru a discuta solicitările Asociației și pentru a identifica cele mai bune soluții de transport public pentru locuitorii din acest cartier.

Gala Premiilor Participării Publice este un eveniment organizat de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică. Organizăm gala cu scopul de a le aduce recunoaștere cetățenilor curajoși, grupurilor și organizațiilor care, prin demersuri civice și de advocacy au reușit să schimbe în bine diversele probleme cu care se confruntă comunitățile. De 10 ani punem lumină pe oamenii care compun efortul civic colectiv.

An de an, premiem aceste exemple de civism care schimbă în bine lucruri în jur și inspiră tot mai multe persoane să se implice.

Reabilitarea unui loc de joacă pentru copii, salvarea unor spații verzi, legi mai bune în educație și sănătate sau decontarea abonamentelor de transport pentru elevi sunt de multe ori rezultate ale unor campanii inițiate de cetățeni sau ONGuri care au convins instituțiile statului să ia decizii mai bune pentru cetățeni. Un buget local echitabil sau o lege dreaptă sunt uneori rezultatul presiunilor cetățenilor de a fi consultați de către administrație și de a avea acces la un proces decizional transparent.

Oamenii Galei nu acceptă ca primarul, consilierii locali sau ministrul să ignore nevoile și dorințele comunităților în numele cărora iau decizii. Oamenii Galei sunt perseverenți și își folosesc drepturile cetățenești până când diversele probleme de la sate, comune sau orașe își găsesc rezolvarea.

Despre ediția din acest an

Ediția Galei din 2021 vine cu noutăți. Dacă la edițiile trecute îi aplaudam pe premianții Galei în cadrul unui eveniment singular, unde le ascultam și le aplaudam discursurile la scenă deschisă, anul acesta îi vom premia “la ei acasă”, în comunitățile din care fac parte.

Astfel, Gala Premiilor Participării Publice devine un eveniment itinerant, prin care, ne reîntoarcem la firul ierbii să-i întâlnim pe premianți în locurile din care provin, acolo unde au obținut schimbarea. Îi vom aplauda pe cei 10 premianți ai Galei în compania invitaților din comunitate. Totodată, evenimentele de premiere vor fi transmise online.

Anul acesta “Le facem statuie oamenilor civici” și o ducem la ei în comunitate.

Premiem grupuri și organizații care au obținut schimbări locale, prin responsabilizarea autorităților, precum: pietruirea unei străzi, distribuția de materiale sanitare, repararea unui pod către școala sau dispensarul din sat, decontarea abonamentelor pentru transportul elevilor sau prevenirea construcției unei gropi de gunoi în apropierea locuințelor. Totodată, premiem grupuri sau organizații care reușesc să determine schimbarea unor legi nedrepte, care vizează subiecte de interes general: educație, sănătate, protecția mediului etc.

Anul acesta le vom oferi statui câștigătorilor Galei și ne vom duce la firul ierbii, acolo unde autenticitatea poveștilor civice vine din conversațiile directe cu premianții, în spațiile lor familiare, de unde își iau forța, motivația și inspirația de a schimba în bine lucruri în jur.

LE FACEM STATUIE

Oamenilor civici care, indiferent de crizele din societate continuă să se implice pentru binele comun, sunt conștienți că fără activism problemele din comunități vor continua să astepte rezolvare. Prin acțiunile lor ne arată tuturor că în lumea pe care o modelează prin demersuri civice individuale, nu s-a uitat de altruism, dreptate și de vocile oamenilor.

Sursa foto: CeRe

Leave a Reply

Your email address will not be published.